Telefoon nr. 0495 - 52 03 13|info@fysiotherapieramaekers.nl

Specialisaties

Handtherapie

2019-04-10T11:38:19+01:00

Handtherapie De hand is het belangrijkste werktuig van de mens.  We verrichten er ontelbare dagelijkse handelingen mee. Ook voelen we met onze handen en gebruiken we ze om onze emoties uit te drukken. Blinden lezen met hun handen, doven ‘praten’ ermee. Zonder onze handen zijn we in ons dagelijks leven letterlijk ‘onthand’. We denken er eigenlijk nauwelijks over na wat we allemaal met onze handen doen. Maar dat verandert als je pijn of klachten aan je hand hebt. En dat kan makkelijk gebeuren. Een hand is namelijk heel kwetsbaar. Er zitten maar liefst 27 botjes in, 30 gewrichten en een [...]

Fysiotherapie

2022-03-11T11:56:31+01:00

Fysiotherapie Fysiotherapie is voor mensen van alle leeftijden die als gevolg van een lichamelijke aandoening of beperking, problemen ondervinden tijdens het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven. 
Een fysiotherapeut onderzoekt, behandelt, adviseert en begeleidt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij klachten of blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Veel klachten in het houding – en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed. De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend: 
pijn, krachtsvermindering, stabiliteitsproblemen, ademhalingsproblemen, zwellingen en [...]

Manuele therapie

2022-03-11T12:01:03+01:00

Manuele therapie Manuele therapie wordt gegeven door een gespecialiseerde fysiotherapeut die extra expertise heeft met betrekking tot klachten aan het bewegingsapparaat. Dat is een verzamelnaam voor alles in uw lichaam wat direct met het bewegen te maken heeft. Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten, spieren en pezen, het zenuwstelsel en bloedvaten. De manueel therapeut kan door gebruik te maken van manipulaties in vele gevallen voor een snel herstel zorgen van klachten die met andere therapieën of medicijnen niet goed herstellen. Manuele therapie is een behandelmethode die vooral direct aangrijpt op de gewrichten van ons lichaam.
Het doel van manuele therapie is enerzijds [...]

Geriatriefysiotherapie

2022-03-11T11:59:24+01:00

Geriatriefysiotherapie Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen, komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen (geriatriefysiotherapeut). De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. Deze fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht [...]

Oedeemtherapie

2019-04-10T11:43:20+01:00

Oedeemtherapie Oedeemtherapie is een behandelmethode die ingrijpt op de vochthuishouding van het lichaam.
De oedeemtherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die extra expertise heeft met betrekking tot abnormale vochtophoping in uw lichaam. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Het kan ontstaan als gevolg van ontstekingen, bestraling, hart- en vaatziekten, nierziekten, allergieën, vergiftigingen en veranderingen in de samenstelling van het bloed (zoals eiwittekort).Het gevolg is, dat een arm, been, het gelaat of de romp van het lichaam dikker wordt omdat het vocht niet weg kan. 
Het doel [...]

Sportfysiotherapie

2019-04-10T11:44:22+01:00

Sportfysiotherapie Sportfysiotherapie is een gespecialiseerde 2-jarige post- HBO opleiding voor fysiotherapeuten.
Een sportfysiotherapeut kan specifieke aandoeningen, voortkomend uit sportactiviteiten, snel diagnosticeren en stelt, afhankelijk van de aangedane structuur, de ernst van de klacht en de sport, een doelgericht opbouwend revalidatieschema op. 
Tijdens de eerste behandeling voert de sportfysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek. Ook wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht zelf gekeken, maar wordt tevens onderzocht waardoor de klacht ontstaat. Ook wordt bekeken of U andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een [...]

Ga naar de bovenkant