De geschiedenis van huidige fysiotherapie praktijk Centrum voor Fysiotherapie Ramaekers te Weert

In 1977 zijn Annie Kanters en Ron Vandenhende een fysiotherapiepraktijk in Weert begonnen. Er was toen nog sprake van vrije vestiging. Gezocht werd naar een ruimte waarin een uitgebreide oefenzaal zou passen. Het werd de oude meubelshowroom van Beelen. Dit gebouw lag leeg op de plaats waar later de Walburgpassage zou komen. Verbouwing en inrichting gebeurde in samenwerking met buurman Mertens Bouw. Behandelruimtes “cabines” werden gemaakt met schotten van Trespa en oranje gordijnen als deuren. Er bleef vervolgens nog plaats over voor een ruime oefenzaal. De start was in oktober 1978. Het avontuur kon beginnen. Op het kantoortje zaten Annie Kanters en Ron Vandenhende tegenover elkaar te wachten tot de eerste patiënten binnendruppelden. De praktijk liep snel vol.

In 1978 kwam Wim Peeters waarnemen en na de vakantie bleef hij als eerste vaste medewerker. Vervolgens groeide de praktijk in 1979 verder met een aantal nieuwe medewerkers. In 1988 komt Liesbeth van den Dungen als 24 jarige in de praktijk werken als vaste medewerkster. In die tijd was de fysiotherapie nog sterk in groei tot vervolgens de ziekenfondsen op de rem trapten. De ongebreidelde groei was voorbij: vrije vestiging en nieuwe medewerkers werden niet meer automatisch geaccepteerd. De groei van het aantal medewerkers kwam zo tot stilstand. De fysiotherapie bestond toen nog uit drie gelijkwaardige middelen: naast bewegingstherapie werden massage en fysische therapie even frequent en in eenzelfde mate toegepast. Het waren de dagen van rug- en nekmassages, ultrakorte golf, parafango en diadynamische stromen, tapoteren van ademhalingspatiënten, elektrische cervicale en lumbale tractie, electro-oefentherapie, elektrische baden maar ook van oefeningen in de oefenzaal en het behandelen van patiënten aan huis of in het bejaardenhuis. Automatisering van de administratie begon in de tachtiger jaren. Fysiotherapie Vandenhende-Kanters was de eerste in heel Limburg die door de computer geprinte declaraties opstuurde naar de monopolist LIASS-CZ.

In 1987 moest het oude praktijkgebouw de plaats ruimen ten behoeve van een nieuwe straat: de Walburgpassage. Samen met de bouwvereniging werd toen een praktijk gelijkvloers gebouwd met appartementen erboven. In 1988 is André Ramaekers in de praktijk in loondienst begonnen.

Ondertussen in fysiotherapeutenland: Manuele therapie, kinderfysiotherapie en andere specialisaties kwamen in zwang. Iedereen had een specialisatie of volgde bijscholing. Stagiaires kwamen en gingen. Ook de samenstelling van het fysiotherapeutenteam wijzigde regelmatig. Steeds was er een gevarieerd team. De behandeling verschoof van passief ondergaan naar actief oefenen onder begeleiding van de fysiotherapeut. De zogenaamde applicaties als ultrageluid, korte golf, interferentiestroom enz. verdwenen. Er kwamen groepstherapieën voor rug-, Bechterew-, en C.O.P.D patiënten. In het zwembad “De IJzeren Man” werd gestart met hydrotherapie. De oefenzaal werd groter ten koste van individuele behandelruimtes. Er kwamen ook oefenapparaten uit de fitnesswereld. FysioFitness werd een nevenactiviteit: Fysio-actief heette toen de aparte tak.

Praktijkovername door André Ramaekers en Liesbeth van den Dungen

Na 30 jaar met plezier te hebben gewerkt, werd in 2008 het stokje van Fysiotherapie Vandenhende-Kanters overgenomen door André Ramaekers en Liesbeth van den Dungen. De nieuwe praktijknaam word: Fysiotherapiepraktijk Vandenhende-Ramaekers, later veranderd naar Centrum voor Fysiotherapie Ramaekers. In 2009 wordt samenwerkingsverband aangegaan met S.F.M.L. en Fysiovisie. De focus wordt gelegd op kwaliteit en innovatie. Hierop wordt de uitdaging aangegaan om kwaliteitscertificeringen te behalen.

In december 2012 wordt de praktijk HKZ gecertificeerd. Dit houdt in de dat de praktijkprocessen volledig staan beschreven.

In december 2013 wordt de volgende stap genomen. Centrum voor Fysiotherapie Ramaekers wordt Plus-praktijk voor de volgende ziektekostenverzekeraars CZ, Menzis, Achmea/ Zilveren kruis en De Friesland. Dit houdt in, dat de praktijk voorkeursleverancier is voor fysiotherapeutische zorg en u verzekerd bent van de beste kwaliteit.

In januari 2014 wordt de samenwerkingsovereenkomst met Fysiovisie beëindigd en wordt een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met SelectFysio, een samenwerkingsverband van eerstelijns gespecialiseerde top-fysiotherapiepraktijken.

In 2015 zijn de volgende specialisaties aanwezig in de praktijk:

Fysiotherapie, Manuele therapie, Geriatrie fysiotherapie, Handtherapie, Oedeemtherapie en Sportfysiotherapie.

Verder zijn we gespecialiseerd in de behandelingen bij de volgende aandoeningen:

COPD, Hartfalen, Perifeer arterieel vaatlijden, Diabetes Mellitus 2, MS, Parkinson, schoudertherapie en revalidatie, revalidatie na totale heup en knieprothese, Artrose, Reuma, Medical Taping, Beweegprogramma’s

Ook wordt hydrotherapie gegeven in het zwembad “De IJzeren Man” in Weert en wordt Fysio Fitness  verzorgd in de fysiotherapiepraktijk aan de Walburgpassage 24 te Weert.

Ramaekers_logo

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 07:30 – 19:00
Dinsdag 08:00 – 19:00
Woensdag 07:30 – 18:00
Donderdag 08:00 – 19:00
Vrijdag 07:30 – 19:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

  +31(0) 495 520 313