Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een gespecialiseerde 2-jarige post- HBO opleiding voor fysiotherapeuten.
Een sportfysiotherapeut kan specifieke aandoeningen, voortkomend uit sportactiviteiten, snel diagnosticeren en stelt, afhankelijk van de aangedane structuur, de ernst van de klacht en de sport, een doelgericht opbouwend revalidatieschema op. 
Tijdens de eerste behandeling voert de sportfysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek. Ook wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht zelf gekeken, maar wordt tevens onderzocht waardoor de klacht ontstaat. Ook wordt bekeken of U andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt.
Trainen van de grondmotorische eigenschappen van de patiënt, zoals kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit, coördinatie, snelheid en lenigheid, vormen een essentieel onderdeel van de therapie om de belastbaarheid van de aangedane structuur op te bouwen zodat sportbeoefening verantwoord kan worden hervat. 
Ook na operatieve ingrepen zonder dat er sprake is van een sportletsel (waaronder Total hip en Total knee) worden vaak onderdelen uit de sportfysiotherapie gebruikt. Daarnaast kunnen ook belastingverlagende maatregelen als taping, bandagering en bracing worden uitgevoerd.
 
De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol op het gebied van preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport als hobby of beroep heeft.

De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.

Vanaf 1 januari 2006 is ook de sportfysiotherapeut direct toegankelijk. Daarnaast kunt u ook bij de huisarts, bedrijfsarts, de sportarts of specialist een verwijzing naar de sportfysiotherapeut krijgen.

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 07:30 – 19:00
Dinsdag 08:00 – 19:00
Woensdag 07:30 – 18:00
Donderdag 08:00 – 19:00
Vrijdag 07:30 – 19:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

  +31(0) 495 520 313

De specialist

Onze Sportfysiotherapeute is
Maartje Weekers-Pleunis

Maartje Weekers-Pleunis
Maartje Weekers-PleunisBIG-nummer: 19911573104
• Fysiotherapie
• Sportfysiotherapie
• Schoudertherapie
• Revalidatie na Totale heup – en knieprothese
• Voetklachten
• Medical Taping
• MS
• BHV
• doorbraak depressie project
• Schouderrevalidatie

Maak een afspraak

Voor het maken van een afspraak kunt u ons altijd bereiken op 0495 52 03 13 of vul onderstaande formulier in waarna wij u terugbellen voor een afspraak