Maatregelen in de praktijk

Centrum voor Fysiotherapie volgt het beleid van de overheid en RIVM. In de praktijk geldt een verplichting voor het dragen van een mondkapje. Ook onze therapeuten dragen een mondkapje of een gelaatsmasker. Indien u komt trainen in de oefenzaal, hoeft u in de oefenzaal geen mondkapje te dragen. Mocht u zelf geen mondkapje hebben, dan kunt u deze bij ons kopen.

Indien u vlak voor de afspraak klachten krijgt als hoesten, niezen of koorts: blijf thuis en neem contact met ons op.

Kom alleen en indien dit niet mogelijk is, met maximaal 1 begeleider.

Neem uw eigen (bad)handdoek mee. Kom omgekleed naar de locatie. Kleedkamers zijn gesloten.

Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van uw afspraak naar de praktijk.

Bent u in de afgelopen 10 dagen in een land geweest waar de code oranje van kracht is? Meld dit dan voor uw afspraak

Samen krijgen we corona onder controle. Namens het gehele team van Centrum voor Fysiotherapie Ramaekers, bedanken we u voor uw medewerking.

Fysiotherapie behandeling met 1,5 meter regel en hygiëne maatregelen

Om u en onze therapeuten zo goed mogelijk te beschermen, nemen we extra maatregelen om risico’s op besmetting te verkleinen. De inrichting in onze praktijk is aangepast op de 1,5 meter regel. De roosters van de therapeuten worden zo gepland dat er zo min mogelijk cliënten aanwezig zijn in de wachtruimtes en oefenzalen. In de praktijk worden strikte hygiëne maatregelen toegepast. Kwetsbare patiënten worden indien nodig thuis behandeld. Daarnaast beschikken onze therapeuten over persoonlijke beschermingsmiddelen zoals latex handschoenen en mondkapjes.

Voor cliënten die herstellen na een COVID-19 besmetting beschikt Centrum voor Fysiotherapie Ramaekers over speciaal geschoolde fysiotherapeuten die samen met diëtisten,  ergotherapeuten en psychologen een behandeling kunnen bieden (zie verder).

Fysiotherapie behandeling via videobellen

Onze fysiotherapeuten hebben door de coronacrisis veel ervaring met het toepassen van videobellen tijdens behandeltrajecten. Zo kunnen in het kader van uw veiligheid behandelingen op de locatie of in de thuissituatie afgewisseld worden met videobellen. Deze behandelvorm wordt vergoed door de zorgverzekeraar indien u voor fysiotherapie verzekerd bent.

Fysiotherapie na ziekenhuisopname

Een ziekenhuisopname kan enorme gevolgen hebben voor de lichamelijke gesteldheid van een patiënt.

Iemand die een hele dag op bed rust, verliest dagelijks ongeveer 5% van zijn totale spiermassa en algemene conditie. Het is dan ook niet raar dat patiënten met Corona (COVID-19) die op de IC afdeling in het ziekenhuis hebben gelegen, weinig energie hebben als ze ontslagen worden uit het ziekenhuis en weer naar huis mogen.

In de herstelfase, oftewel revalidatie kunnen wij als fysiotherapeut een enorme meerwaarde hebben voor deze patiënten. Zowel direct na ontslag uit het ziekenhuis, als in een later stadium is het belangrijk om gedoseerd actief te worden.

Onze longfysiotherapeuten, Liesbeth van den Dungen, Rachel Visser en Ruud Heuvelmans, hebben de cursus “revalidatie van corona patiënten in de eerste lijn’ met positief gevolg afgelegd. Zij beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en attitude om patiënten met complexe ademhalingsproblemen te behandelen. Indien nodig wordt multidisciplinair samengewerkt met diëtist, ergotherapeut of psycholoog. De huisarts wordt vanzelfsprekend ook bij de behandeling betrokken. Wanneer verwerkingsproblematiek, angst, depressie, PICS of PTSS verschijnselen worden gesignaleerd door de fysiotherapeut, die geleerd heeft deze te herkennen, vindt directe terugkoppeling met de huisarts plaats.

De patiënten krijgen oefeningen gericht op het verbeteren van de longfunctie. Door het versterken van de ademhalingsspieren, het beter ophoesten van slijm en dieper ademhalen wordt de ventilatie van de longen verbeterd. Ook krijgen zij bewegingsoefeningen. Waar mogelijk, gebeurt dit via folders, online video’s en telerevalidatie.

Ook voor patiënten met Corona (COVID-19) die niet opgenomen zijn geweest op de IC afdeling in het ziekenhuis is de begeleiding door de fysiotherapeut naar kracht en conditie opbouw erg belangrijk.

Daarnaast zijn onze fysiotherapeuten goed geïnstrueerd over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Uiteraard maken we optimaal gebruik van digitale informatievoorziening waar mogelijk.

Indien er behoefte is aan aanvullende informatie zijn wij uiteraard bereid hierin te voldoen. Wij zijn telefonisch en per email bereikbaar.

Centrum voor Fysiotherapie Ramaekers
Walburgpassage 24, 6001 LA Weert
Telefoon: 0495-520313
Fax: 0495-664116

Email: info@fysiotherapieramaekers.nl
Website: www.fysiotherapieramaekers.nl

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 07:30 – 19:00
Dinsdag 08:00 – 19:00
Woensdag 07:30 – 18:00
Donderdag 08:00 – 19:00
Vrijdag 07:30 – 19:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

  +31(0) 495 520 313